Schoonmaken met natuurlijke biologische schoonmaakproducten

Handige zelfgemaakte Biologische schoonmaakproducten – het “natuurlijke” alternatief uit de keuken? Natuurlijk kunt u in de supermarkt voor elke klus in huis een geschikt reinigingsproduct vinden, maar heeft u deze producten wel eens bekeken? Veel van de reguliere schoonmaakproducten bevatten allerlei schadelijke chemicaliën voor een optimale reiniging. De parfums en conserveringsmiddelen in schoonmaakproducten kunnen mogelijk huidirritatie en ademhalingsproblemen veroorzaken en van diverse veelgebruikte oplosmiddelen en oppervlakte-actieve stoffen en parfums is zelfs bekend dat ze de vruchtbaarheid verminderen.

Niet iets waarmee u dagelijks in contact wilt komen, toch? Al deze middelen vervuilen het milieu door het water dat we na het schoonmaken door het toilet gooien. Het is dus hoog tijd dat we hier bewuster keuzes maken. Gelukkig zijn er steeds meer milde en ecologische reinigingsmiddelen beschikbaar die uitstekend reinigen met duurzamere en veiligere ingrediënten. Maar heeft u er ooit aan gedacht om alleen maar uw eigen schoonmaakmiddelen te maken? U kunt uw eigen schoonmaakproducten in een handomdraai maken van een paar eenvoudige ingrediënten, die u vaak al in huis heeft.

Conventionele huishoudelijke schoonmaakmiddelen vervuilen het milieu – zo geloven velen. Maar hoe zit het met azijn, citroen en ui als natuurlijke alternatieven voor schoonmaakmiddelen uit de drogisterij? De antwoorden op deze vragen vindt u bij ons. Wij vertellen u welke natuurlijke reinigingsmiddelen goed zijn voor uw huishouden en wanneer het beter is om chemische reinigingsmiddelen te gebruiken.

Biologische schoonmaakproducten – het “natuurlijke” alternatief uit de keuken?

Zout, azijn, bakpoeder, uien: er zijn veel voedingsmiddelen die gebruikt kunnen worden als biologische reinigingsmiddelen. Dik besprenkeld met zout verdwijnt de rode wijnvlek van het tapijt als u deze na enkele uren van blootstelling goed uitborstelt. U kunt ook zout aanbrengen op inktvlekken, vervolgens behandelen met azijn en wassen in de wasmachine. Azijn werkt ook heel goed op hardnekkige kalk in de douche of wastafel. Hier kunt u als alternatief citroensap gebruiken als ecologisch reinigingsmiddel.

Bakpoeder is geschikt voor het reinigen van containers en vaten die moeilijk te bereiken zijn met een borstel. Giet het poeder opgelost in warm water, bijvoorbeeld in bloemenvazen of sportflessen, en laat het een half uur werken. Spoel de container daarna goed af. Bakpoeder verwijdert ook vetvlekken en kan worden gebruikt om de was te verlichten.

Maak uw eigen schoonmaakmiddel met soda en Co.

Het maken van je eigen schoonmaakproducten met natuurlijke ingrediënten – dat was heel normaal in de tijd van onze grootmoeders. Veel oude thuisrecepten kunnen zich meten met de huidige standaardproducten.

Soda kan op vele manieren worden gebruikt. Net als soda is het een zout dat koolzuur vrijgeeft in combinatie met een zuur – met andere woorden, het schuimt. Samen met de wrongelzeep en het citroenzuur maakt het een milieuvriendelijk organisch reinigingsmiddel. Of u kunt het gebruiken met natriumbicarbonaat en citroenzuur als afwasmiddel in de vaatwasser. Verdunde soda-oplossing doet vaak wonderen voor ingestrooide randen in potten en pannen. Biologische schoonmaakproducten

Ecologische glasreiniger voor streeploze glans op ramen en spiegels is eenvoudigweg gemaakt van water en azijn. Giet het mengsel in gelijke delen in een spuitfles. Gebruik de krant voor het polijsten. Dus zelfs de versleten lezing heeft nog steeds een doel. Nog een organisch schoonmaakmiddel om zelf te doen: Vul uw saaie kristallen potten als een kleine schoonheidsbehandeling ‘s nachts met een mengsel van citroensap en azijnessentie waarin u wat geplette eierschalen doet. Dan schijnen ze als nieuw. Biologische schoonmaakproducten

Organische wasmiddelen: niet altijd zacht en niet altijd nuttig

Zelfs als u graag alternatieve reinigingsmiddelen gebruikt, zijn er bepaalde dingen waar u zich bewust van moet zijn. Voorzichtig met azijn op het beslag: Het zuur kan ze aanvallen. Hetzelfde geldt voor de sodaoplossing in glazen of aluminium braadpannen. Een DIY organisch reinigingsmiddel dat u moet vermijden: meubelpoetsmiddel gemaakt van olie en azijn. Door kleine scheurtjes dringt het mengsel door in het gelakte hout en veroorzaakt het vlekken. Bij geoliede oppervlakken kan een chemische reactie een onaangename geur veroorzaken.

Bakpoeder om de was op te fleuren was zinvol in oma’s tijd. Met onze zeer goede waterkwaliteit is dat niet meer nodig. En je kunt lelijke water- en sneeuwsporen op leren schoenen verwijderen door met een ui over het leer te wrijven, maar de sterke geur is niet voor iedereen weggelegd.

Organische wasmiddelen zijn zeker niet de oplossing voor elke reinigingsuitdaging. Maar in veel gevallen bieden ze een alternatief voor chemicaliën uit de drogisterij. Biologische schoonmaakproducten