Tips voor het reinigen en onderhouden van de vaatwasser

Tips voor het reinigen en onderhouden van de vaatwasser. Uw vaatwasser doet het hele jaar door veel huishoudelijk werk en vraagt om routinematig onderhoud van de vaatwasser. Dit geldt vooral in de zomer en rond de feestdagen, wanneer we onze vrienden en familie vaker uitnodigen.

U bent niet alleen als u zich zorgen maakt over het uitvallen van dit essentiële huishoudelijke apparaat. Daarom bieden we ook een huisgarantie op vaatwassers, vuilniswagens, koelkasten en kachels.

Waarom de vaatwasser onderhouden?

Het is belangrijk om uw vaatwasser regelmatig te wassen en te onderhouden om de drukte van uw huis bij te houden, anders merkt u misschien vreemde geuren en specificaties op uw serviesgoed.

Uw vaatwasser doet immers veel werk voor u. Het is belangrijk om dit apparaat niet als vanzelfsprekend te beschouwen. Als u liever niet elk bord, elke kom en elke lepel met de hand wilt afwassen, onderhoud dit apparaat dan machinaal en geef het een grondige schoonmaakbeurt.

4 Manieren om te voorkomen dat de vaatwasser breekt.

Het schoonmaken en onderhouden van uw vaatwasser is eenvoudig en kan op een paar manieren worden gedaan. Volg onze onderstaande tips voor het onderhoud van uw vaatwasser om uw eigen vaatwasser te reinigen.

1. Spoel uw gerechten proactief af en laadt ze op de juiste manier.

De eerste stap naar het schoonmaken van de vaat is niet het plaatsen van de vaat in de vaatwasser. Hoewel dit voor de hand ligt, is het belangrijk om de vaat te spoelen om te voorkomen dat er voedselresten in de mechanische onderdelen van de vaatwasser blijven hangen.

Bovendien mag u uw vaatwasser niet overbelasten. Dit voorkomt dat water en zeep in alle delen van uw vaatwerk terechtkomen en kan ertoe leiden dat u ze met de hand afspoelt als u ze eenmaal gebruikt.

2. Maak het vaatwasmachinefilter schoon.

Uw vaatwasser bevat hoogstwaarschijnlijk een val aan de onderkant om grote voedselresten uit de afwasbak op te vangen. Dus, hoe maak je het vaatwasmachinefilter schoon?

Het vaatwasmachinefilter werkt op verschillende manieren en zal er niet altijd precies hetzelfde uitzien bij alle apparaten. Het ziet er waarschijnlijk uit als een gaasrooster dat eruit kan worden gehaald, eraf kan worden geschud en kan worden afgespoeld. Het kan er ook uitzien als een rooster boven het afvoergat, of voor modernere vaatwassers kan er een apparaat zijn dat de voedseldeeltjes op dezelfde manier vangt en moet worden verwijderd, gereinigd en vervangen.

Maak het vaatwasmachinefilter schoon door het over de vuilnisbak te schudden en onder de gootsteen te spoelen. Als u nog steeds niet zeker weet waar u het vaatwasmachinefilter kunt vinden, controleer dan zorgvuldig waar het water lijkt weg te lopen.

3. Controleer de sproeiarmen

Als u thuis hard water aftaapt, is er waarschijnlijk veel mineraalopbouw rond de draaiende delen van uw wasmachine die water sproeien. Dit kan in de loop van de tijd ook gebeuren door voedselresten. Gebruik een pijpreiniger rond de gaten en overweeg om de armen in azijn te weken als er een bijzonder slechte mineraalopbouw is.

Wees voorzichtig met het bewegen van de armen van uw vaatwasser, want ze zijn niet bedoeld om gemakkelijk te worden verwijderd en het kan zijn dat u ze moet verwijderen om echt een goede reiniging te krijgen. Het kan zijn dat er een probleem is met uw sproeiarmen dat hulp nodig heeft. Wanneer u een garantieplan voor thuis hebt, nemen we contact op met een servicetechnicus om mechanische problemen in een mum van tijd op te lossen.

4. Laat een lading lopen met alleen maar azijn

Sommige vaatwassers hebben misschien een levenslange opbouw om te reinigen. Dit kan een mix zijn tussen minerale afzettingen van hard leidingwater of vuil van voedseldeeltjes.

Om een lading te laten lopen die helpt bij het wegspoelen van zware ophoping, vult u een kom met azijn en plaatst u deze op de bovenste plank in de vaatwasser. Giet ook wat van de azijn in de bodem van de vaatwasser. Laat de vaatwasser vervolgens leeglopen. Dit zal helpen bij het afbreken van vuil of puin, dus als de lading klaar is, kunt u een schone doek nemen en de binnenste oppervlakken gemakkelijk afvegen.

Vaatwasmachinegarantie

Na verloop van tijd vereisen alle apparaten een routinematige reiniging en onderhoud. En als ze meer tijd krijgen, moeten ze ook worden gerepareerd. Let op de garantie kunt u te zijner tijd een beroep op ons doen om uw vaatwasser te repareren of te vervangen. Wij helpen u met een gekwalificeerde servicetechnicus om het probleem te identificeren en op te lossen, zodat u uw vaatwasser in een mum van tijd weer kunt laden. U kunt uw garantieplan voor uw huis aanpassen, zodat het de essentiële onderdelen van uw huis dekt, zoals een zwembad, een garagedeur of andere unieke mechanische onderdelen.

Zorg ervoor dat u ook de onderhoudsgegevens uit het verleden bijhoudt als u in het verleden een beroep hebt moeten doen op een technicus voor uw vaatwasser.

De garantie is per merk heel verschillend de een geef 10 jaar garantie de ander 5 jaar. Merken als Siemens, Bosch en Miele geven 10 jaar garantie. kijk altijd even online welk merk en hoelang de garantie is. Onderhouden van de vaatwasser is behoud van een lang plezier van uw vaatwasser.