AED-kopen

Waarom is een AED handig voor thuis en hoe zorg je dat je de juiste variant koopt?

Denk je erover na om een Automatische Externe Defibrillator (AED) te kopen? Dan is het belangrijk om je er eerst meer in te verdiepen, zodat je niet per ongeluk het verkeerde apparaat koopt. Een AED redt mensenlevens en helpt je tijdens het reanimeren van een persoon in nood. Door de elektroden en de vaak spraak gestuurde ondersteuning, kun je in een hectische situatie toch de juiste hulp verlenen. Op deze pagina lees je welke redenen bijdragen aan het kopen van een AED? En hoe weet je welk model je het beste in of om je woning kunt installeren?

Wat kunnen redenen zijn om ervoor te kiezen om een AED aan te schaffen?

Wil je een AED aanschaffen? Dan kun je hier verschillende redenen voor hebben. Het is goed om te weten dat een AED zowel zakelijk als particulier kan worden aangeschaft. Je zou er ook voor kunnen kiezen om met een groep mensen uit je woonwijk samen voor een AED te kiezen. De AED is een levensreddend middel voor mensen die een hartritmestoornis of hartaanval hebben. Het slimme apparaat helpt je om een persoon in nood te reanimeren. Dit gebeurt door de elektroden op de borst te plaatsen en op commando van het apparaat een schok aan het hart toe te dienen.

Waar dien je op te letten voordat je een AED voor in huis koopt?

AED kopen voor thuis? Dan is het belangrijk dat je van tevoren met een aantal zaken rekening houdt. Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar de AED komt te hangen of liggen. Je kunt de AED namelijk in je woning plaatsen, maar ook buiten de woning in een verwamde en verlichte AED kast. Als je de AED buiten plaatst, kunnen je buurtgenoten er namelijk ook gebruik van maken in tijden van nood. Op die manier red je mogelijk niet alleen een leven binnen je eigen gezin, maar ook in je woonwijk. Verder is een IP-waarde van minstens 54 vereist. AED’s die dit hebben kunnen namelijk veel beter tegen stof en vocht en kunnen dus ook buiten opgehangen worden.

Verder dien je periodiek onderhoud aan de AED uit te voeren, dit kun je door een monteur laten doen, of voor je eigen rekening nemen. Kies een AED met de juiste functies die jij nodig hebt. Bijvoorbeeld een AED die voor volwassenen of juist voor kinderen geschikt is. Verder kun je ook uit meertalige AED’s kiezen, die je tijdens het reanimeren ondersteunen.